SPORTSSKADE

 

Skadens omfang

Det er vigtigt, at du hurtigst muligt tager hånd om din skade. Vi kan hjælpe med at bedømme skadens omfang og give et bud på, hvor lang tid der går, før du kan genoptage din idræt. Vi hjælper med at planlægge genoptræningen og teste, om skaden er helet.

 

sådan gør vi

Konsultationen vil starte med at fysioterapeuten snakker med dig om din skade, hvordan den er opstået, hvor smerterne sidder osv. Han eller hun vil herefter foretage en grundig undersøgelse.

Når fysioterapeuten er kommet frem til en diagnose og dannet sig et billede af din sportsskade, vil du i nogle tilfælde få en manuel behandling, hvorefter I sammen lægger en plan for din videre behandling og restitution. Det kan være gennem øvelser, som skal styrke det skadede området kombineret med fysioterapeutiske behandlinger på klinikken.

Behandlingen kan for eksempel bestå af genoptræningsøvelser, udspænding, udholdenhedstræning, stabilitetstræning og vejrtrækningsøvelser. Den fysioterapeutiske behandling på klinikken består ofte af en kombination af massage, mobilisering og triggerpunktsbehandling.

Behandling af sportsskader skal gerne ske forholdsvis tidligt i forløbet, hvis man nogenlunde hurtigt vil af med sin skade og smerte og tilbage til at dyrke sin sport.

 

visse skader tager længere tid

Er der tale om mere alvorlige idrætsskader som korsbåndsskader, brud med mere må man acceptere, at det tager tid. Ikke desto mindre er det væsentligt også i denne sammenhæng at have en fysioterapeut som kan lave en god genoptræningsplan.

Fysioterapeuterne i Årslev Fysioterapi besidder alle stor viden inden for skadesbehandling og alle er desuden selv aktive sportsudøvere.

Kontakt os og lad os hjælpe dig til at blive din skade kvit.

bestil tid

Book din tid nedenfor. Prisen for behandling af sportsskade er den samme som for almindelig fysioterapi.

når skaden er sket:

RICE – akut behandling af skader

Skadestedet skal have beskyttelse, hvile, nedkøling og komprimering – og det skal holdes over hjertehøjde.

  • REST – hvile og ro.
  • ICE – afkøling af skaden, der modvirker hævelse og smerter. Her er det vigtigt at lægge et klæde imellem, så du ikke laver en kuldeskade.
  • COMPRESSION – kompression, bandagering med moderat tryk for at forebygge hævelsen.
  • ELEVATION – elevation af arm eller ben, der også forebygger hævelse og lindrer smerten.
forebyg idrætsskader